© 2016 by Studio M&L

November 7, 2017

October 30, 2017

October 27, 2017

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Lieve ex-broer

October 30, 2017

 

Vaderloos

Dat ik alleen opgroeide zonder vader speelde eigenlijk geen rol in mijn leven. Totdat ik besefte dat juist dat de rol was… Aan de vader zelf dacht ik niet zo veel, maar wel fantaseerde ik over jou, mijn grote broer, die op een dag in mijn leven zou verschijnen.

 

DNA test

Ruim 2 maanden geleden, na een bizarre samenloop van opstandigheden, gebeurde dit. Je bleek nog in een vrij dichte cirkel van mij vandaan. Als ex-man van een van mijn beste vriendinnen. Dit kon toch niet waar zijn? Ik nam contact met je op en je stemde in met een DNA test. Op een zonnige zondagmiddag ontmoet ik je op een terras in Zandvoort, samen met je mooie dochter. Zandvoort is een van de weinige linken die mijn moeder gaf over mijn vader. Dit was toch té toevallig. In een rustig hoekje schraap je gewillig het DNA uit je wang. Thuis doe ik hetzelfde.

 

Happy end

Opeens denk ik: het zou zomaar kunnen. Dit zou zomaar mijn happy end kunnen zijn in het hele vader-verhaal. Wie had dat kunnen denken? Aan mijn verhaal kleefde toch een raar gevoel met veel vraagtekens. Dit voelt goed en vertrouwd.  Op de foto die we samen hebben genomen zie ik gelijkenis, toch?

 

Ik vind je leuk

De volgende dag app je me: ‘Ik hoop op positief familienieuws, want ik vind je leuk’. Mijn hart maakt een sprongetje. ‘Ik ook’ app ik terug. Het voelt of er een weggetje in mij is geopend naar een nieuw deel van mij; de dochter van een vader én een zus. Het voelt ontzettend goed, ik geniet ervan. Nu wachten op de uitslag. We bellen af en toe en hebben app-contact. Voorzichtig komt de vader in beeld. Stel je voor dat het mijn vader is…

 

Uitslag

Na 10 dagen komt de mail met de testuitslag. Waar het bij Spoorloos een brief is met duidelijke volzinnen die leiden naar een ja of nee, moet ik deze mail 4x lezen. Je blijkt mijn broer niet te zijn.

Wat een teleurstelling, ik moet er even bij gaan zitten. Verdrietig ook, waarom nou niet. Het zou… Toch voel ik een blijvende opening naar… ja, naar wat? Geen idee nog. Verder zoeken naar het ontbrekende stukje? Jij was in ieder geval de leukste en liefste broer die ik had.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square